2021-06-20 07:53:00• hírek • Szatmár.ro

Harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a tartolci kettős gyilkosság elsőszámú gyanúsítottját

Foto: illusztráció / facebook.com/www.politiaromana.ro
Foto: illusztráció / facebook.com/www.politiaromana.ro

Szörnyű tragédiáról számoltunk be olvasóinknak szombaton, miután péntek este tragikus körülmények helyszínévé vált a Szatmár megyei Tartolc település: egy 42 éves férfi hidegvérrel ölt meg egy idős házaspárt saját otthonukban.

A szombaton délelőtt, a sajtóban is közölt információkat estére már a Szatmár Megyei Törvényszék melletti Ügyészség is megerősítette, illetve hivatalos tájékoztatást adott ki a gyilkosság körülményeiről.

Mint kiderült az ügy első számú gyanúsítottja a tartolci illetőségű, 42 éves M. I. D, akit szombaton elő is állítottak, illetve minősített emberölés vádjával harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték.

Az eddigi nyomozás fényt derített arra, hogy június 17-én, csütörtökön késő este, az ittas állapotban lévő 42 éves gyanúsított hazafelé tartott a település központjában üzemelő kereskedelmi egységből, majd valamiért úgy döntött, hogy behatol a 88 éves R. G. és annak felesége, a 76 éves R. M. otthonába. A gyanúsított a tájékoztatás tanúsága szerint a konyhából magához vett két kést, majd az épület földszintjén várakozott, arra, hogy az idős házaspár lassan nyugovóra térjen.

Amikor az idős személyek hálószobájukban előkészültek az alváshoz, a támadó rájuk rontott, és előbb a 88 éves férfit szurkálta meg a késsel, majd vágta át a torkát, majd hasonlóképpen járt el annak feleségével is. Hogy a gyilkosság nyomait eltűntesse a házat is megpróbálta rágyújtani áldozataira, ugyanis miután kinyitotta az aragázpalack és a tűzhely csapjait, néhány ruhadarabot lángra gyújtott a lakásban, majd az ajtót kulcsra zárva távozott a helyszínről.

Amint azt korábban is közöltük olvasóinkkal, sajtóértesülések szerint az áldozatot egyik szomszédja találta meg, miután azok lánya nem tudta felvenni a kapcsolatot az idős szülőkkel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: